Rólunk


A StatCog gyökerei a fizikához nyúlnak vissza, így az informatika és természettudományok terén is alapos és mély ismereteket tud hasznosítani.

Őszinte érdeklődésünk segített minket megszerezni a magabiztos elméleti és gyakorlati ismereteinket, a spektroszkópia, detektortechnológia, anyagtudomány, részecskefizika, statisztikus fizika, hálózatelmélet, algoritmus kutatás és komplex modellek optimalizációjának területén. Az ezekből eredő szemléletet, átlátást, tudást és tudományos alaposságot kamatoztatjuk ipari és informatikai feladatok megoldásában, legyen az mindennapi vagy rendkívül komplex probléma.

Spektroszkópiai és detektorokkal kapcsolatos szaktudásunkat felhasználva a fény látható (RGB) tartományán kívül eső, illetve egyéb mérési módszerekből érkező információt integráljuk megoldásainkba, ezzel növelve azok hatásfokát.

Ezen túl naprakész tapasztalatunk van a szoftver-fejlesztés, -tesztelés és optimalizáció területén, valamint a futószalagon valós időben történő 3D alakfelismerés, gépi látás és mesterséges intelligencia alkalmazásában. Vállaljuk más, gyártási-, feldolgozási-, osztályozási-, selejtezési- és adatfeldolgozási-folyamatok fejlesztését, ahol ismereteink alkalmazhatóak.

Szívesen foglalkozunk továbbá, már meglévő digitális rendszerek AI-al történő korszerűsítésével és optimalizálásával is. Akár már rendelkezésre álló, de haszontalannak tűnő adathalmazok feldolgozásával és ebből történő előremutató és praktikus információk kinyerésével.

AI modified picture of us. Looks like Bálint is entering our circle from cyber-space.

A természettudományos alapkutatások mindig is nagy ütemben haladtak előre, ám a megfelelő emberek hiányában, akik hidat képeznének ezen ismeretek és az ipar között, az ipar számára fontos megoldások évekig felfedezetlenek maradnak. Hiába a kreatív és ravasz műszaki megoldások, sokszor elavult eljárásokat követnek.

Úgy látjuk, hatalmas potenciál van abban, hogy interdiszciplináris hidat képezzünk két terület egymás számára ismeretlen része közt. Ez az a potenciál ami cégünket magasan a konkurencia fölé emeli.

A gyors lépésekben haladó természettudományos kutatások eredményeiben naprakészek vagyunk, így azok alkalmazását rövid időn belül partnereink szolgálatába tudjuk állítani. Magunktól is kipróbálunk újonnan megjelent AI módszereket és napról napra követjük a szakirodalmat, puszta érdeklődésből.

Szeretünk érdekes matematikai kérdésekkel vagy nehéz problémákkal találkozni, akár a partnerrel való együttműködésből, akár a saját ötleteinkből születnek. Ezeket alaposan átbeszéljük, ötletelünk róluk, és ha hasznos meglátásunk van, mélyebben beleássuk magunkat a kutatásba. Ha valakinek támad egy jó ötlete, megesik, hogy ad hoc felhívjuk egymást, hogy működik-e, mi a véleménye róla. Több jó ötletünk is közös kirándulások alatt született. Az évek során megismertük egymás erősségeit, összecsiszolódtunk, így a közös munka gördülékeny és dinamikus.

Ezeknek köszönhetően sikeresen vettünk részt fizika versenyeken és dolgozunk együtt programozóként, kutatóként különböző projekteken, így időszerűnek láttuk, hogy képességeinket céges formában tegyük elérhetővé a piacon.

Mostanra lehetőségünk nyílt lelkesedésünket a piaci alkalmazásokból érkező izgalmas problémák felé irányítani. Itt a problémák megoldásai kézzel foghatóak, a megvalósításon keresztül pedig mások számára is hasznossá válnak.